table4six: wild

Nee, we gaan niet wild eten, gewoon genieten van het eten is ook goed!

31 oktober 2012

4 mensen ingeschreven voor de volgende table4six op 11 november. Ik zou best eens nadenken wat ik klaar ga maken. Het moet sowieso seizoensgebonden zijn: er zijn te veel lekkere voedingswaren op de markt te vinden, denk maar aan paté’s, wintergroenten, … Voorbije zomer in Frankrijk een flesje Birlou uit Frankrijk meegebracht. Dit is een drankje op basis van appels en kastanjes. Ideaal dus en lekker in combinatie met witte wijn! Met de winters gekruide noten van mijn muze Nigella heb ik al eens gescoord, dus deze serveer ik bij het aperitief.

    

3 november 2012

Ik zou zo graag eens zelfgemaakte chutney maken … uhm … dat is toch lekker bij paté!? Als ik dit nu al eens uitprobeer, dan kan ik dit als voorgerecht geven op mijn table. Goed idee! Eens kijken, ik heb nog pompoen … dat wordt dus mijn basisingrediënt.
Aha, hier heb ik een receptje: pompoen-gemberchutney … daar gaan we!

    

Nu een paar dagen laten trekken en dan eens proeven!

9 november 2012

Zondag komt eraan! De pompoen-gemberchutney is geslaagd, dus nu nog een 2de chutney vinden. Ik ga voor witloofchutney. Daarbij 3 soorten wildpaté en zelfgebakken rozijnenbrood.
Als hoofdgerecht ga ik voor de hindefilet met kastanjechampignons, gekarameliseerde appel en mousse van butternutpompoen. Als dessert maak ik nog eens de kastanjelekkernij. Dit is veel te lang geleden dat ik dit gemaakt heb en het is om je vingers van af te likken!
Ook deze keer wil ik mijn gasten verwennen en op het einde van de avond een ‘soefdiertje’ meegeven. Deze keer worden het dadelkoekjes.

      

11 november 2012

Yes! Het is zover, we zijn zondag! Vanavond 4 gasten: ik kijk er al naar uit! Ik start alvast met de voorbereidingen.

      

Om 18u30 stipt gaat de bel! De adrenaline stroomt door mijn lichaam.
Het aperitief serveer ik in het salon. De gasten kunnen hier rustig babbelen vooraleer ze aan tafel gaan. 3 van de 4 mensen kennen elkaar. Ik vind het altijd wel een beetje spannend of het zal klikken. De gasten zitten tenslotte de hele maaltijd samen aan tafel.
Ook het hapje (spruitenburgertjes) wordt in het salon opgediend. Daarna worden de gasten aan tafel geroepen. De wijn wordt uitgeschonken door Manuelle (ja, ook zij is vanavond terug van dienst!). De chutneys doen het heel goed (yiha!). Het trio van paté’s bestaat uit everzwijnenpaté, eendenpaté en fazantenpaté.
De borden voor het hoofdgerecht worden voorgewarmd, maar door een minder goede organisatie in de keuken zijn ze te snel afgekoeld. Hier kan ik uit leren! Gelukkig doet dit niets af aan de kwaliteit van het eten. Het wordt plots wel heel stil aan tafel. Borden komen zo goed als uitgelikt terug in de keuken en dit is toch de droom van iedere kok.
Ook het dessert kent veel bijval, net als de dadelkoekjes.

We drinken allen samen nog een glaasje wijn en dan wordt het weer aftellen naar de volgende table4six op 16 december!