table4six: rood

8 september 2012

Woehoe, de eerste table4six is volgeboekt! Ik voel nu de spanning al komen en we zijn nog maar begin september!

8 oktober 2012

Ik zal maar eens starten met  het opstellen van mijn menu. Ik zit al weken met een recept met rode bietjes in mijn hoofd, maar waar kan ik in godsnaam dit recept terugvinden?!

                     
Waar zal ik beginnen?                                Aha, … gevonden …..

Geitenkaastorentje met rode biet: nu komt het er nog gewoon op aan de ingrediënten in huis te hebben … geen zin om naar de winkel te gaan: rode bieten heb ik, geitenkaas heb ik, … yes, hier ga ik dan!

               

Nee, dit is het niet. De smaken zitten goed, maar qua presentatie vind ik dit niet geslaagd. Zoektocht naar het recept is dus voor niets geweest, maar niet erg, ik heb andere ontdekkingen gedaan …

15 oktober 2012

Het menu begint langzamerhand vorm te krijgen. Als aperitief schenk ik cava rosé, enkel wat het hapje betreft moet ik nog een beetje verder brainstormen. Het voorgerecht wordt rode kool met appeltjes en pens.
Aangezien het wildseizoen ondertussen aangebroken is gaat mijn voorkeur uit naar eendenborst als hoofdgerecht. ‘Den Jef‘ brengt me op het idee om hierbij een portosaus met uienkonfijt te serveren.
Chocoladebavarois met frambozencoulis als dessert doet mij alvast watertanden. En wat denk je van zelfgebakken amandelkoekjes met zelfgemaakte frambozenconfituur als versnapering?

18 okober 2012

Ja, nu moet het hapje echt vastgelegd worden. Lang leve het internet: bij libelle vind ik gekonfijte paprika met geitenkaascrème.

20 oktober 2012

Deze morgen heb ik de boodschappen gedaan! Jammer dat ze in de slagerij bij Colruyt niet kunnen volgen: 30 minuten moeten wachten om mijn bestelling af te halen. Mijn geduld wordt enorm op de proef gesteld!
Thuisgekomen begin ik alvast met het maken van de rode kool.

Ook de chocolodebavarois moet vandaag gemaakt worden, zodat deze tegen morgen mooi opgesteven is. Ik serveer alvast een voorproefje voor ‘me, myself en mijn proefkonijn’.

       

Wat kan ik vandaag nog voorbereiden? Maar ja, natuurlijk, de amandelkoekjes kunnen alvast gebakken worden en in suiker gedraaid worden. De frambozenconfituur is pas voor morgen!

             

Mjammie, maar vandaag mag ik er nog niet van eten!

21 oktober 2102

Vandaag is het eindelijk zover! De eerste table4six gaat vanavond door! Ik begin alvast met de voorbereiding: klaarzetten van het servies, het dekken van de tafel en het inpakken van het cadeautje voor mijn gasten.

   

Ondertussen is het 17u. De kriebels beginnen te komen. Ik schil de aardappelen en de knolselders. Ik vind het belangrijk om de knolselderpuree niet te ver op voorhand te maken, aangezien ik enige verkleuring wil voorkomen. De paprika wordt gegrild en gepeld, de geitenkaascrème wordt bereid. De rest kan pas op het moment zelf klaargemaakt worden.
Om 18u40 gaat dan eindelijk de bel: mijn gasten zijn daar! Nadat ze plaats genomen aan tafel dien ik met trillende handen het aperitief op. Gelukkig heb ik ‘Manuelle’, mijn keukenhulpje!
Alles verloopt prima en ieder afgeruimd bord is leeg. Wat kan ik me nog meer wensen? Er staat me een berg afwas te wachten, maar dat deert me niet! Ik voel me een gelukkig mens!

       

Ik heb het gevoel dat alle gasten blij en voldaan vertrekken. Ik en Manuelle blijven in ieder geval blij en voldaan achter.
We maken nog een nabeschouwing en natuurlijk zijn er nog altijd een aantal schoonheidsfoutjes: de aperitiefglazen hebben bijvoorbeeld veel te lang op tafel gestaan, maar soit, volgende keer zal hier extra aandacht aan besteed worden!

Op naar 11 november!!