Boterkoekjes met amandelen

Voor 40 tot 50 stuks

Ingrediënten:

voor het deeg
300g meel
2 mespuntjes bakpoeder
300g koude boter
1 ei
150g suiker
300g gemalen amandelen

voor de frambozenkoekjes
50g fijne kristalsuiker
1 pakje vanillesuiker
frambozenjam

Bereiding:

Maak een zandtaartdeeg van het meel, het bakpoeder, de boter, het ei, de suiker en de amandelen. Druk hiervoor een kuiltje in het midden van het meel en doe daar de rest van de ingrediënten in. Vermeng ze met de vingers en werk er wat meel door. Meng daarna alles grof door elkaar. Hak de massa tot fijne kruimels. Kneed de kruimels snel met de handen en druk daarbij het deeg van buitenaf samen. Stop met kneden als het deeg glad is. Vorm een bal, wikkel die stevig in vershoudfolie en leg hem 1 tot 2 uur in de koelkast.
Rol het deeg daarna uit op een met meel bestoven werkblad tot de dikte van het heft van een mes. Steek er met een vormpje rondjes uit.
Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg de rondjes op de bakplaat en bak ze goudgeel in 12 à 15 minuten in het midden van de oven.
Mengde suiker en de vanillesuiker op een bord. Laat de koekjes kort afkoelen op de bakplaat, druk ze dan meteen met één kant in het suikermengsel, tik ze af en leg ze op een taartrooster om af te koelen.
Bestrijk de koekjes aan de ongesuikerde kant met jam en leg daarop nog een koekje met de besuikerde kant naar boven.

              

 

Tags: ,

Leave a Comment